Amerikai almás pite
Hozzávallók:
- 33dkg liszt
- 12dkg cukor
- 15dkg hideg vaj
- 1,5Kg alma
- őrölt fahéj
- reszelt szerecsendió
- 1 tojássárgája
- 1 egész tojás
- só
- 5-6 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
1. 30 dkg lisztet összegyúrunk vajjal,
sóval, 2 dkg cukorral, 1 tojással és vízzel. Fontos, hogy a vaj is és a víz is
hideg legyen. Miután összeállt a tészta egy órára hűtőbe kell tenni.
2. Ez alatt az idő alatt megpucoljuk
és lereszeljük az almákat. Egy lábosba tesszük és hozzáadunk ízlés szerint
cukrot, fahéjat és őrölt szerecsendiót. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve.
3. A tészta felét kinyújtjuk,
majd kibéleljük vele az előtte kivajazott piteformát. Az almapépet szépen
beleöntjük, majd a tészta második felét is kinyújtjuk és lefedjük a formát. A
forma tetejét megböködjük körbe villával. A végén megkenjük a pite tetejét
tojássárgájával.
4. 180 fokos előmelegített sütőben
körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése