2013. október 6., vasárnap

Amerikai almás pite

Amerikai almás pite

Hozzávallók:
- 33dkg liszt
- 12dkg cukor
- 15dkg hideg vaj
- 1,5Kg alma
- őrölt fahéj
- reszelt szerecsendió
- 1 tojássárgája
- 1 egész tojás
- só
- 5-6 evőkanál hideg víz

Elkészítés:
1. 30 dkg lisztet összegyúrunk vajjal, sóval, 2 dkg cukorral, 1 tojással és vízzel. Fontos, hogy a vaj is és a víz is hideg legyen. Miután összeállt a tészta egy órára hűtőbe kell tenni.
2. Ez alatt az idő alatt megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Egy lábosba tesszük és hozzáadunk ízlés szerint cukrot, fahéjat és őrölt szerecsendiót. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve.
3. A tészta felét kinyújtjuk, majd kibéleljük vele az előtte kivajazott piteformát. Az almapépet szépen beleöntjük, majd a tészta második felét is kinyújtjuk és lefedjük a formát. A forma tetejét megböködjük körbe villával. A végén megkenjük a pite tetejét tojássárgájával.
4. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése