2013. október 6., vasárnap

Kacsasütő tálban készült sült oldalas



Kacsasütő tálban készült sült oldalas


Hozzávalók:
- 1Kg oldalas
- 4db nagy répa
- 3db paprika
- 2db nagy fej vöröshagyma
- 1fej fokhagyma
- 3db paradicsom
- só
- bors
- olívaolaj

Elkészítés:
1. A kacsasütő tálat kenjük ki olívaolajjal.
2. A hagymát vágjuk nagy karikákra és terítsék szét a tálban.
3. Az oldalast vágjuk kisebb darabokra és tegyük rá a hagymakarikákra.
4. Ezután a fokhagymagerezdeket tegyük a húsok közé. A sárgarépát hámozzuk meg és vágjuk hosszában négy részre és tegyük a húsokra.
5. Majd egy réteg nagy karikákra vágott paradicsommal és végül hosszában felszelt paprikával zárjuk le.
6. Tegyük rá a tálra a fedelet és tegyük be a sütőbe 200 fokon másfél órára. Ez alatt a hús puhára fő. Utána szedjük le a tál tetejét és körülbelül még egy óra alatt süssük készre.
7. Köretnek krumplipürét ajánlok csemegeuborkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése