2012. július 8., vasárnap

Pikáns Holstein szelet

Hozzávalók:
- 4 szelet tarja
- 4 db tojás
... - só
- bors
- 1 vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- Dijoni mustár
- 4 nagy szem krumpli
- olívaolaj
- napraforgóolaj

Elkészítés:
1. A tarját kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk és bekenjük Dijoni mustárral. A hagymát és a fokhagymát karikákra szeljük. Majd egy légmentesen zárható dobozba tesszük a húsokat és a hagymákat a végén kis olívaolajjal leöntjük. Berakjuk a hűtőbe és 12 órát pácolni hagyjuk.
2. A krumplit meghámozzuk és csíkokra szeljük, majd bő olajban kisütjük.
3. A húst is kisütjük kevés olívaolajban. Majd kisütjük egyben a megmaradt hagymát. Tálaláskor a hús tetejére egy tükörtojást teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése