2012. július 8., vasárnap

Sajt házilag – Mert lehet így is! :)

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- ½ kg túró
... - 6 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál só

 
 
Elkészítés:
1. 1 liter aludt vagy forró tejet, ½ kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5 percen át.
2. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
3. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
(4.) Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
2 óra múlva reszelhető is.

2 megjegyzés:


  1. Szia!

    Ezt meg lehet csinálni bolti tejjel és túróval, vagy csak házival?

    Köszönöm
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Egyszer valahol azt olvastam, hogy jobb később, mint soha. Igen, jómagam is bolti tejből és túróból csináltam. És még egyszer bocsi a késői válaszért :)

      Üdv.
      Sosiséf

      Törlés