2012. július 8., vasárnap

Misztikus szószos lasagne

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 liter 100% paradicsomlé
... - 1 db vöröshagyma
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
- 1 üveg zöld olívabogyó
- 20 dkg sajt
- 1 ek vaj
- görög fűszerkeverék
- oregánó
- 4 ek liszt
- tejföl
- lasagne tészta

Elkészítés:
1. A hagymát felszeljük apróra és olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, sütjük pár percig, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint megfűszerezzük a fűszerkeverékkel. A húst arany barnára sütjük.
2. Felöntjük paradicsomlével, megszórjuk ízlés szerint oregánóval, majd hozzáadjuk a kukoricát és az olívabogyót. Forrástól számítva 5percig főzzük.
3. Összekeverjük a lisztet és a tejfölt (habarást készítünk). Levesszük a tűzhelyről a szószt, a habarásba teszünk egy kevés paradicsomlét és jól elkeverjük. Majd visszaöntjük és besűrítjük vele a szószt. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk 1 ek vajat és 5 percig főzzük.
4. Egy tűzálló edényt kivajazunk majd beleteszünk egy kevés szószt. Ezután réteges rakjuk egymásra a tésztát és a szószt. A legtetején szósz legyen, és azt szórjuk meg reszelt sajttal.
5. 200 fokos sütőben körülbelül 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése