2012. július 8., vasárnap

Csirkemell mexikói módra és guacemole-val (mexikói avokádó saláta)


 Hozzávallók:
Csirkéhez
- 20 dkg csípős tortillacsipsz
... - 10 dkg reszelt füstölt sajt
- Csilipehely
- Csirkemell
- só
- frissen őrölt feketebors
- olívaolaj

Guacemole-hoz
- 4 kisebb kemény paradicsom
- 4 kisebb vöröshagyma
- 4 kisebb gerezd fokhagyma
- 4 érett avokádó
- 2 pici csilipaprika
- 6%-os fehérborecet
- só
- bors
- koriander
- olívaolaj

Elkészítés:
1. A csipszet egy zacskóba rakjuk, és a sodrófát görgetve rajtuk durvára törjük. Ezután a reszelt sajttal és a csilipehellyel összeforgatjuk.
2. A csirkét úgy szeljük föl, hogy egyforma szeletek legyen belőlük. Egyenként hideg vízbe vagy félig felvert tojásfehérjébe mártjuk, mert majd így ragad rá jól a bundájára, körös-körül enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan a sajtos tortillacsipszbe forgatjuk, amit jól rá is nyomkodunk.
3. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, a bundázott csirkét belerakjuk. Előmelegített sütőben nagy lánggal (210fok, légkeveréses sütőben 190fok), a szeletek vastagságától függően 10-12 percig sütjük. Félidőben a szeleteket megfordítjuk, hogy biztosan ne száradjanak ki.
4. Amíg a sütő bemelegszik, és a csirke megsül, elkészítjük hozzá a köretként kínált avokádópürét. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, szárát és magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. Az avokádót félbeszeljük és magját kiemeljük. Húsát kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük. A csilipaprika héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az ecetet sóval, borssal és korianderrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. A sült csirkét ezzel az ízletes avokádópürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése