2012. július 8., vasárnap

Sajtmártásos ananászos csirkés pizza ;)



Hozzávalók:
Tésztához
- 1 ek. Olívaolaj
... - 240 ml víz
- 1,5 kk. só
- 480 gr finomliszt
- 1 kk. sütőpor

Feltéthez
- 50 dkg csirkemell
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 dl víz
- Valamilyen csirkéhez való fűszerkeverék
- 15 dkg füstölt sajt
- 20 dkg trappista sajt
- 1 db konzerv ananász
- 250 gr Bacon szalonna

Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait majd meleg helyen tartva kelesszük meg.
2. Kockázzuk fel a csirkemellet, öntsük le kis olívaolajjal és szórjuk meg fűszerkeverékkel és hagyjuk pácolódni.
3. Kis lángon kezdjük meg pirítani a csirkemellet. Ha már fehér és könnyen ketté tudjuk szelni fakanállal úgy, hogy a belseje is fehér, akkor adjuk hozzá az ananászt és süssük még 4 percig.
4. Keverjük el a főzőtejszínt a füstölt sajttal és a vízzel, majd adjuk hozzá a csirkéhez és süssük addig, amíg mártás állaga nem lesz.
5. Nyújtsuk ki a tésztát egy tepsibe, öntsük rá a csirkét majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal és tegyünk rá bacon szeleteket.
6. Sütőben 180°C-on 30percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése