2012. július 8., vasárnap

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:
- 600 gr csontozott sertéskaraj
- 400 gr csiperke gomba
... - olívaolaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 cső hegyes, erős paprika
- 1 tk csípős Pirosarany
- 1 tk csemege Pirosarany
- fél paradicsom
- 1 tk só
- 3 tk őrölt pirospaprika
- 10 dkg szalonna
- tejföl

Elkészítés:
1. A megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Forró serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, majd a megpucolt hagymát felaprítjuk, és hozzáadjuk, majd megdinszteljük.
2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és megsütjük. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk benne és fehéredésig sütjük.
3. Rászórjuk a fűszerpaprikát, a sót és kevés vízzel felengedjük (időnként, ha szükséges, pótoljuk a vizet). Belerakjuk a felszeletelt zöldpaprikát, a kétféle piros aranyat és a paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg a hús meg nem puhul.
4. A legvégén belekeverjük a tejfölt, és összerottyantjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése