2012. július 8., vasárnap

Penne Carbonara

 Hozzávallók:
- 350 gr penne tészta
- 20-25 dkg sonka
... - 10 dkg marha párizsi
- 5-10 dkg parmezán sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 db egész tojás
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
 
Elkészítés:
1. A penne tésztát kifőzzük.
2. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez és a zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3. Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük és hozzáadjuk a vékonyra szelt párizsit is. Még pár percig sütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön! Végén egy kis reszelt sajttal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése