2012. július 8., vasárnap

Paradicsomleves sajtos galuskával

Hozzávalók:
Leveshez
- 3 ek. olaj
... - 2 evőkanál finomliszt
- kis konzerv (70gr) paradicsompüré
- 1 liter paradicsomlé
- kiskanál só
- mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 ág zellerzöld
- 2 dl víz

Galuskához
- 0,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg finomliszt

Elkészítés:
1. A sajtos galuskához a tejet a vajjal addig melegítjük, míg az utóbbi elolvasd benne. Amikor már nem meleg, elhabarjuk benne a tojást, csipetnyit megsózzuk, majd a reszelt sajttal és a liszttel a galuskatésztához hasonló masszát keverünk belőle.
2. A leveshez az olajon a lisztet kevergetve kb. 2 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk, majd a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk. 1 percig kevergetve pirítjuk, majd a paradicsomlével és vízzel fölöntjük, kevergetve fölforraljuk. Közben megsózzuk, a cukorral és a borssal ízesítjük, a zeller-zölddel fűszerezzük. Kevergetve 3-4 percig főzzük és közben beleszórjuk a galuska gombócokat. Főzés után a zellert kivesszük belőle. A levest megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése