2012. július 8., vasárnap

Pikáns gombaraguval töltött zsemle

Hozzávalók:
- 4 zsemle
- 1 apró vöröshagyma
... - 20 dkg csiperkegomba
- 3 evőkanál olaj
- só
- őrölt fekete bors
- 2 közepes csemegeuborka
- 10 dkg párizsi
- fél csokor petrezselyem
- 5-6 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, majd a zsemlék belsejét kivájjuk, így készítve elő a töltéshez.
2. A hagymát és a gombát a megtisztítjuk, előbbit finomra, utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a hagymát megfutatjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, 4-5 percig pirítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Az uborkát és a párizsit vékony csíkokra vágjuk, a gombhoz keverjük, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A kikapart zsemlebelsőt is hozzákeverjük, ha nem éreznénk elég szaftosnak, 1-2 evőkanál tejjel vagy tejföllel lágyíthatunk.
3. A gombák üregébe púpozzuk, tetejüket reszelt sajttal behintjük, tepsire rakjuk, és mellétesszük a zsemlekalapokat is. Forró sütőben vagy grillsütőben 6-8 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése