2012. július 8., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta (Kedvenc előétel egyike :))

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 30 dkg liszt
... - 4 tojás
- 4 dl tej
- 1 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- olaj vagy zsír
- szódavíz
- só

Pörkölt:
- 50 dkg darált disznóhús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- Pirospaprika
- 1 nagydoboz tejföl
- 3 ek. finomliszt
- 20 dkg gomba
- Görög sültek fűszerkeverék
- 2,5 dl víz
 

 Elkészítés:
1. A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A palacsinta tésztát legalább fél órát pihentetjük, majd lehetőleg teflonbevonatú serpenyőben pirosra sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ez a mennyiség kb. 20-25 palacsintához elegendő, attól függően, ki milyen vastagon szereti a palacsintát. (nem baj ha marad desszertre is :))
2. Az apróra szelt hagymát kevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani majd adunk hozzá kis vegeta fűszert. Hozzáadjuk a gombát és tovább sütjük pár percig. Hozzáadjuk a darált húst és meghintjük a görög fűszerkeverékkel. Ezt addig sütjük, amíg a hús szép aranybarna nem lesz.
3. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kis vízzel. Ezután hozzáadjuk az apróra szelt paradicsomot és paprikát. Jó 10 percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a habarást (tejföl + liszt). Nagy lángon picit kavargatjuk és készen van.
5. A palacsintába szépen betöltjük a pörköltet és belerakjuk egy tepsibe, tetejét megkenjünk tejföllel. A tepsit 200C°os sütőbe tesszük, és 15percig még sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése