2012. július 8., vasárnap

Brassói



Hozzávalók:
- 5 szelet 1,5 cm vastag tarja
- 2 db vöröshagyma
... - 10 dkg szeletelt bacon
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 5 levél friss bazsalikom
- 2 db kicsi sárga chili paprika
- majoránna
- őrölt bors
- piros fűszerpaprika
- só
- olaj
- 2,5 kg krumpli
 

Elkészítés:
1. Egy nagy, vastag falú edénybe kell tenni egy adag olajt, amin a szalonnát, a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot lehet megpirítani, erre jön a kis kockákra vágott tarja.
2. Jól átforgatjuk, kevergetjük, majd fűszerezzük (só, bors, majoránna, chili paprika, bazsalikom, fűszerpaprika, fokhagyma). Ízlés szerint, de mindenből bőven lehet belerakni. Ráöntünk 1 dl vizet, lefedjük, néha megkavargatjuk, közepes lángon sütjük, amíg sűrű szaftja nem lesz.
3. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és bő olajban kisütjük. Majd az őszeset hozzákeverjük a húshoz.
4. Ízlés szerint, aki szereti, tehet hozzá még erős Pistát. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése