2012. július 8., vasárnap

Őszibarackos csirkecsíkok



Hozzávalók:
- 50dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál szójaszósz
... - 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott kiskanál só
- 1-1 csipetnyi őrölt fekete bors, őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
- 1 kisebb citrom reszelt sárga héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vodka vagy barack pálinka
- 4 szép barack
 
Elkészítés:
1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba rakjuk, a szójaszósszal, az olajjal, a fűszerekkel, a jól megmosott citrom reszelt sárga héjával, a zúzott fokhagymával és a vodkával összekeverjük. Letakarva hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
2. Sütés előtt a barackokat meghámozzuk szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőt vagy wokot a tűzre téve megforrósítunk, majd a pácolt csirkehúst beletesszük és nagy lángon rázogatva kb. 4 percig sütjük. Akkor jó, ha a hús kifehéredett, sőt egy kicsit meg is pirult.
3. Ekkor hozzáadjuk a barackot, további kb. 3 percig együtt pirítjuk. Sült krumplival tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése