2012. július 8., vasárnap

Bounty csoki házilag



Hozzávalók:
Töltelék
- 1 dl főzőtejszín
... - 30dkg kristálycukor
- 25 dkg sütőmargarin
- 30 dkg kókuszreszelék

 
Bevonat
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál olaj vagy 5-6 dkg sütőmargarin
- 4 evőkanál víz

Elkészítés:
1. A főzőtejszín a cukorral és a margarinnal egy kisebb lábasba rakjuk és fakanállal kevergetve fölforraljuk. Főleg eleinte keverjük szorgosan, amíg minden föloldódik benne, mert nem szabad a cukornak kicsit sem karamellizálódnia, hófehérnek kell maradnia. Ha forr, kis lángra állítjuk, 5 percig forraljuk.
2. A tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a kókuszos masszát ujjnyi vastagon egyenletesen rásimítjuk. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben dermesztjük.
3. Másnap gyúrólapra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla, de nem dobjuk el mert jó lesz még a csokiba mártott szeletek dermesztéséhez. Tetszőlegesen vágjunk ki belőle kis szeleteket (használhatunk akár pogácsaszaggatót is, ki milyen formát szeretne).
4. A bevonáshoz való csokoládét nem túl meleg vízgőzön, az olajat és a vizet is hozzáadva fölolvasztjuk. A kis darabokat egyenként körös-körül beleforgatjuk és a félretett sütőpapírra rakva dermedni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése