2012. július 8., vasárnap

Citromos húspogácsák

Hozzávalók:
Húspogácsa
- 50 dkg darált hús
... - 1 tojás
- 1 csapott kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 jól megmosott citrom reszelt héja
- 4 ek olaj

Köretekhez
- friss zöldségsaláta
- penne tészta
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 paradicsom
- kakukkfű
- bazsalikom

Elkészítés:
1. A húspogácsához valókat egy tálba rakjuk, és alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel húspogácsákat formálunk belőle.
2. A sütéshez való olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húspogácsákat oldalanként 3-3 percig sütjük rajta. Konyhai papírtörlőbe szedve lecsöpögtetjük.
3. A serpenyőt elmossuk, majd a tűzre visszatéve beleöntjük a tejszínt. Beleszórjuk a csíkokra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet és a bazsalikommal fűszerezzük, gondolatnyit megsózzuk, megborsozzuk. Pár percig lassan forraljuk, majd belerakjuk a húspogácsákat, és 2-3 percig még a tűzőn hagyjuk.
4. Megkóstoljuk a mártást, ha kell, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Sok friss salátával és főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése