Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 4-5 db vöröshagyma
... - 4-5 gerezd fokhagyma
- őrölt paprika
- Piros arany
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom vagy sűrített paradicsom
- 2 dl száraz vörösbor
- Só
- 3 db babérlevél
- Majoránna
- 15 dkg szalonna
- Disznózsír
- Kömény
- bors
- Erős pista
- Bogrács és tűzifa :)
Elkészítés:
1. Rakjál tüzet a bogrács alatt és őrizd a tüzet, hogy ki ne aludjon!
2. Helyezzük az előre felvágott szalonnát a bográcsba és süssük meg. Majd adjunk hozzá vöröshagymát szükségesetén még egy kis zsírt.
3. Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat és picit süssük.
4. Vegyük le a bográcsot a tűzről és szórjuk meg piros paprikával a húst, keverjük el és öntsük fel vízzel, hogy pont ellepje.
5. Adjunk hozzá a felaprított fokhagymát, paprikát, paradicsomot, sót, bors, majoránnát, köményt, babérlevél, piros aranyat és erős Pistát ízlés szerint. Öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy ellepje az egészet, majd hagyjuk rotyogni.
6. Ezt addig főzzük és kavarjuk, amíg a hús puhára nem fő (hústól és az aprítás mértékétől függően kb. 2,5-3óra). Ha szükséges, akkor öntsünk még hozzá vizet, hogy elég leve legyen, vagy ha tovább kellene főzni a húst.
7. Amikor a hús puhára főt, akkor adjunk hozzá vörösbort és főzzük készre (kb. 10 perc).
8. Nokedlival tálaljuk. És még hozzá saláta vagy csemege uborka.
Sziasztok! Egy átlag ember vagyok, akinek ha van egy kis szabad ideje, akkor szeret a konyhában lenni. Nem vagyok profi és soha nem tanultam ezt a hivatást. Néha egy két szakácstól kaptam pár jó tippet és barátoktól is sokat tanultam. Gondoltam megosztom Veletek is amiket főzök hátha Ti is kedvet kaptok hozzá. Mindenkit csak bátorítok, mert főzni jó, könnyű és egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőség, melynek a végén még egy finomat is ehetsz és ezt másokkal is megoszthatod! Üdv: Sosiséf
2012. július 8., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése