2012. július 8., vasárnap

Marhalábszár pörkölt bográcsban

Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 4-5 db vöröshagyma
... - 4-5 gerezd fokhagyma
- őrölt paprika
- Piros arany
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom vagy sűrített paradicsom
- 2 dl száraz vörösbor
- Só
- 3 db babérlevél
- Majoránna
- 15 dkg szalonna
- Disznózsír
- Kömény
- bors
- Erős pista
- Bogrács és tűzifa :)

Elkészítés:
1. Rakjál tüzet a bogrács alatt és őrizd a tüzet, hogy ki ne aludjon!
2. Helyezzük az előre felvágott szalonnát a bográcsba és süssük meg. Majd adjunk hozzá vöröshagymát szükségesetén még egy kis zsírt.
3. Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat és picit süssük.
4. Vegyük le a bográcsot a tűzről és szórjuk meg piros paprikával a húst, keverjük el és öntsük fel vízzel, hogy pont ellepje.
5. Adjunk hozzá a felaprított fokhagymát, paprikát, paradicsomot, sót, bors, majoránnát, köményt, babérlevél, piros aranyat és erős Pistát ízlés szerint. Öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy ellepje az egészet, majd hagyjuk rotyogni.
6. Ezt addig főzzük és kavarjuk, amíg a hús puhára nem fő (hústól és az aprítás mértékétől függően kb. 2,5-3óra). Ha szükséges, akkor öntsünk még hozzá vizet, hogy elég leve legyen, vagy ha tovább kellene főzni a húst.
7. Amikor a hús puhára főt, akkor adjunk hozzá vörösbort és főzzük készre (kb. 10 perc).
8. Nokedlival tálaljuk. És még hozzá saláta vagy csemege uborka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése