2012. július 8., vasárnap

Paprikás krumpli

Hozzávallók:
- 1 kg krumpli
- 1 szál, jó minőségű szárazkolbász
... - 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- 2 tk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- 1 db tojás
- 10 dkg liszt

Elkészítés:
1. A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
2. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.
3. Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
4. Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje.
5. Lefedjük, és puhára főzzük a krumplit.
6. A lisztet elkeverjük a tojással, picit megsózzuk és kis darabokat csípve belőle beledobjuk a paprikás krumpliba és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése