2012. július 8., vasárnap

Laska Gombaleves

Hozzávalók:
- 30 dkg laska gomba
- 3 közepes sárgarépa
... - 2 közepes fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb fej hagyma
- 10 dkg rizs
- só
- őrölt bors
- ételízesítő

Elkészítés:
1. A zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagymát. Ha kész, megszórjuk 1 csapott evőkanál liszttel és egy pár percig még így is kevergetjük.
3. Hozzátesszük a petrezselymet és felöntjük vízzel. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük.
4. Ha már majdnem puha a fehérrépa, akkor beleszórunk kb. 10 dkg rizst és puhára főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése