2012. július 8., vasárnap

Sütés nélküli sajttorta

Hozzávallók: (18-cm tortaforma)
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 7 dkg vaj
... - 1 csapott ek cukor
- 35 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 1/2 tk citromlé
- 1tk mandulaaroma
- friss málna
- aprított pisztácia
- eper

Elkészítés:
1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának.
2. A mascarponét keverjük habosra a cukorral, a citromlével és a mandulaaromával.
3. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük a mascarponéhoz. Merjük a tésztára, simítsuk el szépen a tetejét.
4. Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe.
5. Pisztáciával, eperrel és friss málnával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése