2012. július 7., szombat

Sajtmártásos csirkeragu

 
 
Sajtmártásos csirkeragu Egyszerüen isteni...
 


Hozzávalók 4 főre
- só
- 50 dkg csirkemellfilé
... - 30 dkg csiperkegomba
- 2-3 ek olívaolaj
- őrölt fekete bors
- 2 dl zamatos fehérbor
- 1 ek sűrített paradicsom (paradicsompüré)
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelhető intenzívebb ízű sajt
- 2.5 dl sűrű főzőtejszín

Elkészítése:
A csirkemellet 1-1.5 centis kockákra , a megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a csirkét rádobjuk, éppen csak 1-2 percig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a gombát, további kb 4 percig pirítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A fehérbort ráöntjük, a sűrített paradicsommal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefödve, kis lángon 4-5 percig pároljuk. A sajtot lereszeljük. A főzőtejszínt 1 dl vízzel simára keverjük, a csirkéhez adjuk a reszelt sajttal együtt. Kevergetve főzzük, míg a sajt elolvad benne, és szép sima mártása lesz. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

Tipp: Én pár óráig pácoltam a csirkemellet olívaolajban és mézes mustáros fűszerkeverékben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése