2012. július 8., vasárnap

Töltött káposzta

Hozzávalók:
- 1 Kg savanyú káposzta
- ½ Kg darált hús
... - fél bögre rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- piros paprika
- fűszer só
- 1 db tojás
- tejföl

Elkészítés:
Főzd meg a rizst. Egy fej hagymát süssél üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst és a rizst. Só és bors ízlés szerint, tedd bele a fokhagymát és üsd rá a tojást, majd jól keverd el. Végül csinálj belőlük kis gombócokat.
2. Szeld össze apró darabokra a másik hagymát és süsd üvegesre kevés olajon, szórd meg kevés piros paprikával, fűszer sóval és borssal. Majd rakj le egy réteg savanyú káposztát, amit előzőleg lecsepegtettél. Megint egy kevés fűszeráradat. Ted bele a gombócokat és takard be az egészet ismételten káposztával. És persze fűszeráradat.
3. Öntsd fel annyi vízzel, hogy pontosan ellepje és végül kis lángon egy órán át főzzed. Tálaláskor kis tejföl esetleg erős Pista ízlés szerint hozzáadható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése