2012. július 8., vasárnap

Penne Puttanesca – Penne örömlány módra :)

Hozzávallók:
- 4szardella
- 1 ág rozmaring
... - 1 kávéskanál oregánó
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 100 gr magozott fekete olívabogyó
- 400 gr penne tészta
- Peperoncino
- 500 gr konzerv paradicsomdarabok
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- só
- 4 levél friss bazsalikomlevél
- 1 pohár száraz fehérbor
- parmezán sajt
 


Elkészítés:
1. Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat az összenyomott fokhagymával, a rozmaringgal, a feldarabolt olívabogyóval, szardellával és peperoncinoval. Kicsit pirítjuk majd főzzük a fehérborral.
2. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat és sózzuk. ½ pohár vízzel felöntjük és lassú tűzön továbbfőzzük.
3. A végén hozzáadjuk az oregánót és a petrezselymet. A pennét közben kifőzzük és forrón forgassuk bele a szószba. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése