2012. július 8., vasárnap

Kínai gyömbéres csirke recept

 Hozzávalók:
- 1 egész csirke fél melle
- 1-1db piros és sárga kalifornia paprika vagy kápia paprika
... - 3-5 levél laskagomba
- kis darab gyömbér
- szójaszósz
- chiliszósz
- keményítő
- só
- szaké vagy fehérbor

Elkészítés:
1. Csíkozzuk fel keskenyen a csirkemellet. Majd pácoljuk be keményítős, fehérboros, enyhén sós pácba, és hagyjuk a hűtőben pár órára. (Ezt a pácolást elhagyva is finom ételt kapunk.)
2. Csíkozzuk fel hasonlóan vékonyan a paprikát és a gombát is.
3. A gyömbért is szeleteljük fel (kb. 2-3mm x 10-12mm kockákra szoktam, a lényeg, hogy keskeny és rövid legyen).
4. Wokba 1 csepp olajon kezdjük el a csirkét sütni a gyömbérrel és egy kis szójaszószon, majd ha már kifehéredett, adjuk hozzá a gombát és a paprikát. Rövid ideig süssük, hogy még ropogós maradjon a paprika.
5. Ezt követően a chiliszószt ízlés szerint adagoljuk, én nem szoktam vele spórolni, majd adjuk még hozzá egy kis szójaszószt. Nagyláng, majd rakjunk fedőt a wokra, és zárjuk el a lángot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése