2012. július 8., vasárnap

Pisztáciatorta

Hozzávalók:
Tészta
12,5 dkg vaj vagy margarin
... 15 dkg finomliszt
2 ek kakaópor
1 ek kristálycukor
1 tojás sárgája

Töltelék
20 dkg sózatlan pisztácia mag
7,5 dkg vaj vagy margarin
3 tojás + 1 tojás fehérje
6 dkg kristálycukor
Néhány csepp zöld ételszínezék

Elkészítés:
1. Először a tésztát készítjük el: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat vagy margarint, a lisztet, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, lehetőség szerint konyhai géppel.

2. A tojássárgáját hozzáadjuk és az egészet gyorsan tésztává gyúrjuk. Kerek lappá nyújtjuk, és úgy fektetjük vagy nyomkodjuk egy kb. 25cm átmérőjű tortaformába, hogy pereme is legyen.

3. Elkészítjük a tölteléket. A pisztácia magot megdaráljuk. A vajat vagy margarint felolvasztjuk és kissé hűlni hagyjuk.

4. A tojásokat és a tojásfehérjét a kristálycukorral habsora verjük. A darált pisztáciát és a zsiradékokat hozzáadjuk.

5. A keveréket egy kevés ételszínezékkel zöldre festjük, majd a tésztával bélelt formába öntjük.

6. A tortát a sütő alsó részében kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése