2012. július 8., vasárnap

Pizzás csiga

Hozzávalók:
Tésztához
- 2.8 dkg élesztő
... - 50 dkg liszt
- 1 púpos evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 2,4 dl víz
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor

Szószhoz
- 25 dkg darált hús
- 1 konzerv gomba
- 2 konzerv sűrített paradicsom
- 10 dkg gépsonka
- Pizza fűszerkeverék
- 15 dkg sajt (házi a legjobb :D)

Elkészítés:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk.

2. A húst kevés olívaolajban elkezdjük sütni. Sütés közben hozzáadjuk a gombát és a sonkát. Miután a hús már aranybarna hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint fűszerkeveréket. 10 percig főzzük.

3. Ráteszünk a pizzaszószt a tésztára.Feltekerjük mint a rétest, és 2 ujjnyi vastagra vágjuk. A korongokat tepsire helyezzük, és sajttal megszórjuk.

4. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése