2012. július 8., vasárnap

Finom barackos pite

Egyik kedvenc gyümölcsöm a barack :)

Hozzávalók:
... - 3 tojás
- 2 dl (kb. 20 dkg) kristálycukor
- 25 dkg vaníliás krémtúró
- 1,5 dl (kb. 10 dkg) finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 50 dkg barack
- 2 dkg vaj
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- bourbonos vaníliás cukor
 


 Elkészítés:
1. A tojásokat egy tálba ütjük, a cukrot rászórjuk és fehéredésig, sűrű masszává keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4perc. Hozzáadjuk a vaníliás krémtúrót.
2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Egy 24-26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával behintjük. A tésztát egyenletesen belesimítjuk.
3. A barackot a massza tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180°; légkeveréses sütőben 165 °C) 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
4. Miután szépen kihűlt a tetejét megszórjuk bourbonos vaníliás cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése