2012. július 8., vasárnap

Gánica

Hozzávalók:

- krumpli
... - liszt
- só
- hagyma
- étolaj
- pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi és erősen megsózom. Mikor megfőtt leveszem a tűzhelyről. Összetöröm úgy, hogy a vizet nem öntöm le róla, és belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen (vagy ízlés szerint) kemény legyen.
2. Az apróra vágott hagymát megpirítom étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. Majd egy kanalt beleforgatok ebbe a paprikás hagymába és azzal kis darabokat szaggatok ki. Tejföllel tálalom.
3. Ha már egy kicsit megfásult, akkor kis olajban serpenyőben, vagy sütőben kilehet sütni, úgy talán még finomabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése