2012. július 8., vasárnap

Juhtúrós zsiványpecsenye

Hozzávallók:
- 60 dkg kicsontozott sertéstarja
- kb. 1 csapott kiskanál só
... - 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 kiskanál mustár
- 15 dkg juhtúró
- 2 kemény paradicsom
- 4 nagyobb, de vékony trappista sajt
- 3 ek. olaj

Elkészítés:
1. A tarját 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük széleit, inas részeit, nehogy a pecsenyesütés közben összezsugorodjon. Megsózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, majd egy serpenyőben, az olajon nagy lángon hirtelen megsütjük. Ez oldalanként 2-2perc.
2. Lecsöpögtetve tepsire rakjuk. A juhtúrót rámorzsoljuk. Paradicsomkarikákat fektetünk rá, végül sajtszeletekkel az egészet lefedjük.
3. Grillsütőben 4-5 percig sütjük, ezalatt átforrósodik, és a sajt is ráolvad. Fokhagymás rizzsel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése