2012. július 8., vasárnap

Kolbászos lecsó

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 3 fej vöröshagyma
... - 12 dkg füstölt szalonna
- 1 rúd kolbász
- 3 db paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 5 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, paprika, bors

Elkészítés:
1. Egy fej vöröshagymát üvegesre sütünk. Hozzáadunk egy bögre rizst és két bögre vizet. Hagyjuk e vizet elfőni.
2 A füstölt szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A két hagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, és feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, benne a szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát rádobjuk és üvegesre pirítjuk.
3. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a tört fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Szükség szerint ha a lecsó leve elfő paradicsomlét öntünk alá.
4. A végén hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és még öt percig együtt pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése