2013. december 1., vasárnap

Óriás sósperec



Óriás sósperec

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (BL 55)
- 12,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 0,5 teáskanál cukor
- 2,5 dl víz

Elkészítés: 
1. Dobjuk bele a kenyérsütő gépe a hozzávalókat és indítsunk el egy tésztakelesztő programot.
2. Miután kész a tésztát három részre osztjuk, hosszú rudakat sodorunk belőle, majd három nagyobb perecet formázunk belőle.
3. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon süssük meg őket.
4. Félidőben, mikor már megsült, de még nem barnult meg a tészta, 1 kanál sóból és három kanál lisztből álló, vízzel hígított keverékből csöpögtessünk rá sós pöttyöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése