2014. április 27., vasárnap

Alma torta

Hozzávalók:
- 25 dkg mandula
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 4 db tojás
- 1.5 dl napraforgó olaj
- 20 dkg nádcukor
- 35 dkg alma (lereszelve)
- 1 csipet só
- 10 dkg aszalt gyümölcsök
 -7 dkg mandulapehely

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habosra verjük és hozzáadjuk a sót. A sárgáját pedig jól elkeverjük a cukorral. A végén óvatosan összekeverjük.
3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat.
4. A mandulát ledaráljuk és elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és összedolgozzuk a tésztát.
5. Belekeverjük az almát és az aszalt gyümölcsöket.
6.Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával (ezt a sütés után is rászórhatjuk), és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése