2014. április 13., vasárnap

Banános tekercs

Hozzávalók:
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 4 ek kristálycukor
- 4 ek kakaópor
- vaj a sütőpapírhoz
A töltelékhez
- 250 gr túró
- 2 ek natúr joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs zselatin fix
- 2 db banán

Elkészítés:
1. A tojások fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze, majd öntsük egy vajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. 180 fokon 15 percig süssük.
3. A tésztát tegyük ki az asztalra és várjuk meg, amíg kihűl, majd finoman palacsintalapáttal nyúljunk alá, hogy elválasszuk a tésztát a sütőpapírtól.
4. A töltelékhez keverjük ki a túrót és a joghurtot a kétféle cukorral. Ekkor adjuk hozzá a zselatinfixet is.
5. A tésztát kenjük meg a túrókrémmel, majd az egyik széléhez tegyük oda mindkét banánt egymás után. Óvatosan, a papír segítségével tekerjük fel a töltött lapot.
6. Csomagoljuk alufóliába, és 1 órára tegyük hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése