Hozzávalók:
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 4 ek kristálycukor
- vaj a sütőpapírhoz
A töltelékhez
- 250 gr túró
- 2 ek natúr joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs zselatin fix
- 2 db banán
Elkészítés:
1. A tojások
fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral.
Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze,
majd öntsük egy vajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. 180 fokon
15 percig süssük.
3. A tésztát
tegyük ki az asztalra és várjuk meg, amíg kihűl, majd finoman
palacsintalapáttal nyúljunk alá, hogy elválasszuk a tésztát a sütőpapírtól.
4. A
töltelékhez keverjük ki a túrót és a joghurtot a kétféle cukorral. Ekkor adjuk
hozzá a zselatinfixet is.
5. A tésztát
kenjük meg a túrókrémmel, majd az egyik széléhez tegyük oda mindkét banánt
egymás után. Óvatosan, a papír segítségével tekerjük fel a töltött lapot.
6. Csomagoljuk alufóliába, és 1 órára tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése