2014. december 14., vasárnap

Előgőzölt csirke bazsalikomos vajjal

Hozzávalók:
- 50 gr puha vaj
- 4 csirkemell filé
- friss bazsalikom
- só
- bors
- krumpli
- sárgarépa
- Parázs krumpli fűszerkeverék
- Egy tyúkhúsleves kocka
- Olívaolaj
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a krumplit és a sárgarépát.
2. Olajozzunk ki egy tepsit és tegyük bele a krumplit és a sárgarépát és tegyük be az előmelegített 220 fokos sütőbe 20 percre.
3. Két kanál olívaolajt keverjünk össze parázs krumpli fűszerkeverékkel és locsoljuk rá a krumplira és a répára és süssük további 10 percig.
4. Keverjük össze a vajat a frissen aprított bazsalikommal.
5. Mindegyik filé oldalába vágjunk egy mély zsebet.
6. Töltsük a vágásokba a vaj negyedét, majd helyezzük a filéket egy-egy sütőpapírra.
7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húst, hajtsuk rá a papírt két szemközti oldalát, és tekerjük be a széleket.
8. Forraljunk fel vizet egy gőzölő betéttel rendelkező fazékban és tegyük bele a leveskockát.
9. Helyezzük a papírcsomagokat a gőzölő kosárba, fedjük le és 15-18 percig gőzöljük.
10. Utána bontsuk ki és sütőben süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése