2014. december 24., szerda

Süllő tepsiben

Hozzávalók:
- 1.5 kg süllő
- 1 kg burgonya (ízlés szerint)
- 3 db paradicsom
- 3 db züldpaprika
-  fél citromból nyert citromlé
- 15 dkg füstölt szalonna
- 150 gr tejföl
- só ízlés szerint
- Zöld fűszerkeverék (bazsalikom, oregáno, kapor, stb.)
- pirospaprika
- 5 dkg dió (bél, ízlés szerint)
- kacsazsír

Elkészítés:
1. A megtisztított (konyhakész) süllőt hosszanti irányba felvágjuk, beirdaljuk, enyhén megsózzuk, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsurgatjuk, pihenni hagyjuk.
2. A meghámozott krumplit vastag karikára szeleteljük, és előfőzzük, vigyázva, hogy még kemény maradjon.
3. Megfelelő méretű, vastagon kizsírozott tepsibe rakjuk a krumplikarikákat. A süllőt bátran bedörzsöljük a zöld fűszerkeverékkel, a csíkokra vágott szalonnát pirospaprikába forgatjuk, és az irdalásokba rakjuk, majd ráfektetjük a krumpli ágyra, és már mehet is a sütőbe 30 percre.
4. Kivesszük, a halra rátesszük az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát, és addig sütjük, amíg hófehér nem lesz a halhús a bőre alatt, ez kb. még 30 perc.
5. Ismét kivesszük, megkenjük tejföllel, tehetünk mellé pár szem dióbelet, vissza a sütőbe, és ha a tejföl kezd pirulni, akkor vegyük ki a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése