2015. május 9., szombat

Csirkemell balzsamecetes mártásban

Hozzávalók:
- 1 közepes db vöröshagyma

- 175 g csiperkegomba
- 250 gr csirkemell filé
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2,5 ek balzsamecet
- 150 ml szárnyas alap lé
- 1 teáskanál méz
- 0,5 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
1.
A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
2. Az olajban a húst megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kivesszük, és melegen tartjuk.
3. A visszamaradt zsiradékban röviden a hagymát és a gombát megdinszteljük. Felöntjük az ecettel és az alap lével, hozzáadjuk a mézet, majd lefedve kb. 5 percig főzzük.
4. Ezután kevés vízzel az elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük, hogy ha szükséges.
5. Hozzáadjuk a húst, és további 3-4 percig alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a húst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése