2015. október 18., vasárnap

Wellington bélszín

Hozzávalók:
- ½ kiló marha bélszín
- 70 dkg barna csiperke gomba
- 200 gr pármai sonka
- egy marék gesztenye
- Angol mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- leveles tészta
- olíva olaj
- só
- bors
- nagy szemű só
- 1 db tojás sárgája

Elkészítés:
1. A bélszínt ízlés szerint forgassuk meg sóban és borsban, majd forró olívaolajba süssük meg egy picit minden oldalát, hogy kapjon egy kis színt.
2. A bélszínt vékonyan kenjük be angol mustárral és hagyjuk hűlni.
3. A gomba fejét tegyük egy mixerbe és mixeljük le. Adjunk hozzá sót, borsot, gesztenyét és fokhagymát és ismételten mixeljük le jó apróra.
4. A masszát tegyük bele egy forró serpenyőbe és szárítsuk ki teljesen. Majd tegyük ki egy nagy serpenyőbe és hagyjuk kihűlni.
5. Fóliára jó nagy átfedésekkel tegyük ki a sonkát és borsozzuk meg. Kanál segítségével egy cm vastagon vigyük fel a gombás masszát.
6. Tegyük rá a bélszínt és a fólia segítségével csomagoljuk be, hogy szép hengerformát kapjunk. 15 percre tegyük be a hűtőbe fóliástul.
7. Ha letelt a 15 perc, akkor fóliára tegyük rá a leveles tésztát és helyezzük rá a kicsomagolt bélszínt és ismételten a fólia segítségével csomagoljuk be, egy szép hengerformát kapjunk és ismételten tegyük vissza a hűtőbe. (min 15perc, de akár egy napot is tölthet a hűtőben)
8. Vegyük ki a hűtőből a bélszínt és kenjük be tojássárgájával és a tetejét szórjuk meg nagy szemű sóval.
9. 200 fokos előmelegített sütőben 35 percig (vagy ki mennyire szereti átsülten, lehet bent tovább is) süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése