Hozzávallók:
Fasírt
- 50 dkg darált hús
... - 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lapos ek só
- 1 tk mustár
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk majoránna
- zsemlemorzsa
Krumplipüré
- 5-6 szem nagy méretű krumpli
- tej
- vaj
- só
Elkészítés:
1. A zsemlét vízbe (vagy tejbe) beáztatjuk.
2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát olajon megdinszteljük.
3. A zsemléket kinyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. Vizes kézzel tetszőleges formákat készítünk, a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
4. Forró olajban kisütjük (kb. 5-5 perc minden oldalon).
5. A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk, majd forró vízben puhára főzzük.
6. Leöntjük a krumpliról a vizet, a krumplit összetörjük és ízlés szerint adunk hozzá tejet, vajat és sót.
7. Ajánlok hozzá csemegeuborkát.
Fasírt
- 50 dkg darált hús
... - 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lapos ek só
- 1 tk mustár
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk majoránna
- zsemlemorzsa
Krumplipüré
- 5-6 szem nagy méretű krumpli
- tej
- vaj
- só
Elkészítés:
1. A zsemlét vízbe (vagy tejbe) beáztatjuk.
2. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát olajon megdinszteljük.
3. A zsemléket kinyomjuk. Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. Vizes kézzel tetszőleges formákat készítünk, a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
4. Forró olajban kisütjük (kb. 5-5 perc minden oldalon).
5. A krumplikat meghámozzuk és felkockázzuk, majd forró vízben puhára főzzük.
6. Leöntjük a krumpliról a vizet, a krumplit összetörjük és ízlés szerint adunk hozzá tejet, vajat és sót.
7. Ajánlok hozzá csemegeuborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése