Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 liter 100% paradicsomlé
... - 1 db vöröshagyma
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
- 1 üveg zöld olívabogyó
- 20 dkg sajt
- 1 ek vaj
- görög fűszerkeverék
- oregánó
- 4 ek liszt
- tejföl
- lasagne tészta
Elkészítés:
1. A hagymát felszeljük apróra és olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, sütjük pár percig, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint megfűszerezzük a fűszerkeverékkel. A húst arany barnára sütjük.
2. Felöntjük paradicsomlével, megszórjuk ízlés szerint oregánóval, majd hozzáadjuk a kukoricát és az olívabogyót. Forrástól számítva 5percig főzzük.
3. Összekeverjük a lisztet és a tejfölt (habarást készítünk). Levesszük a tűzhelyről a szószt, a habarásba teszünk egy kevés paradicsomlét és jól elkeverjük. Majd visszaöntjük és besűrítjük vele a szószt. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk 1 ek vajat és 5 percig főzzük.
4. Egy tűzálló edényt kivajazunk majd beleteszünk egy kevés szószt. Ezután réteges rakjuk egymásra a tésztát és a szószt. A legtetején szósz legyen, és azt szórjuk meg reszelt sajttal.
5. 200 fokos sütőben körülbelül 25-30 percig sütjük.
Sziasztok! Egy átlag ember vagyok, akinek ha van egy kis szabad ideje, akkor szeret a konyhában lenni. Nem vagyok profi és soha nem tanultam ezt a hivatást. Néha egy két szakácstól kaptam pár jó tippet és barátoktól is sokat tanultam. Gondoltam megosztom Veletek is amiket főzök hátha Ti is kedvet kaptok hozzá. Mindenkit csak bátorítok, mert főzni jó, könnyű és egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőség, melynek a végén még egy finomat is ehetsz és ezt másokkal is megoszthatod! Üdv: Sosiséf
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése