Sziasztok! Egy átlag ember vagyok, akinek ha van egy kis szabad ideje, akkor szeret a konyhában lenni. Nem vagyok profi és soha nem tanultam ezt a hivatást. Néha egy két szakácstól kaptam pár jó tippet és barátoktól is sokat tanultam. Gondoltam megosztom Veletek is amiket főzök hátha Ti is kedvet kaptok hozzá. Mindenkit csak bátorítok, mert főzni jó, könnyű és egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőség, melynek a végén még egy finomat is ehetsz és ezt másokkal is megoszthatod! Üdv: Sosiséf
2012. július 8., vasárnap
Gánica
- krumpli
... - liszt
- só
- hagyma
- étolaj
- pirospaprika
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A megtisztított, apróra vágott krumplit puhára főzőm annyi vízben, ami pont ellepi és erősen megsózom. Mikor megfőtt leveszem a tűzhelyről. Összetöröm úgy, hogy a vizet nem öntöm le róla, és belekeverek annyi lisztet, hogy közepesen (vagy ízlés szerint) kemény legyen.
2. Az apróra vágott hagymát megpirítom étolajban, pirospaprikát szórok hozzá. Majd egy kanalt beleforgatok ebbe a paprikás hagymába és azzal kis darabokat szaggatok ki. Tejföllel tálalom.
3. Ha már egy kicsit megfásult, akkor kis olajban serpenyőben, vagy sütőben kilehet sütni, úgy talán még finomabb!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése