2013. március 15., péntek

Tejfölös krumpli leves



Tejfölös krumpli leves


Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- só
- bors
- 1 db nagy fehérrépa
- 2db közepes sárgarépa
- 1 kiskanál petrezselyem
- 1 kis fej hagyma
- 1 kis doboz tejföl
- liszt
- 1 db tojás
 

Elkészítés:
1. A hagymát szeljük össze apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Utána adjuk hozzá a felkarikázott répákat és egy percig süssük.
2. Öntsük fel vízzel a zöldségeket és adjuk hozzá a krumplit és a petrezselymet.
3. Ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.
4. Amikor a krumpli és a zöldségek megfőttek, akkor adjuk hozzá a tejfölt és főzzük tovább pár percig.
5. A tojást keverjük el annyi liszttel, amennyit felvesz, majd adjunk hozzá egy csipet sót. A csipetkéből csináljunk kis csipeteket és szórjuk bele a levesbe és főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése