2013. március 5., kedd

Töltött gomba paprikás polentával

Töltött gomba paprikás polentával














Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke
- 10 dkg füstölt kolbász
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 2+1 evőkanál olaj
- 40 dkg kukoricadara
- 1 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
1. A gombákat megmossuk, a szárát kivesszük. Egy kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd mindegyik közepébe eszünk egy karika kolbászt és tejföllel elkevert reszelt sajtot.
2. Kikent tepsibe tesszük, meglocsoljuk a maradék olajjal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 190fokos a sajt pirulásáig sütjük.
3. 2 deci sós vizet felforralunk, majd beleszórjuk lassanként a kukoricadarát, állandó kevergetés mellett, hogy ne maradjon csomós. Addig főzzük, amíg a sűrű kása szinte elválik az edény falától, szükség szerint további víz adható hozzá. Ezután kiöntjük egy jénai tálba, és hagyjuk hűlni.
4. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megmosott, kis kockára vágott paprikát, majd megszórjuk borssal és pirospaprikával. Amikor a paprika megpuhult, elkészült a ragu.
5. A puliszkát cikkekre vágjuk, tányérra tesszük, a tetejét meglocsoljuk a raguval, és a töltött gombával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése