2013. június 2., vasárnap

Citromos ötfűszeres csirke hozzá sajtos-snidlinges burgonyapüré baconnel


Citromos ötfűszeres csirke hozzá sajtos-snidlinges burgonyapüré baconnel





Hozzávalók:
Csirkéhez
- 2 db citrom
- 3 ek. barna cukor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 5ek. szójaszósz
- 1/2 tk. kínai ötfűszer-keverék
- löttyintési száraz fehér bor
- 0,5 Kg csirke mell vagy 8 csirke felsőcomb

Körethez
- 1 Kg burgonya
- 4 szelet húsos bacon szalonna csíkokra vágva
- tej
- 100 g érett cheddar sajt reszelve
- reszelt szerecsendió
- kis csokor felaprított metélőhagyma

Elkészítés:
Csirke
1. Az egyik citromnak facsarjuk ki a levét, a másikat szeleteljük fel. Adjuk hozzá az összes többi alapanyagot (csirkemell esetében kockázzuk fel először). Majd minimum egy, de akár 24 órán át hagyjuk a pácban.
2. Forró serpenyőben süssük meg a csirkét a páclével együtt vagy akár grillezhetjük is.

Köret:
1. Hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd forró vízben főzzük meg a krumplit. Ezzel párhuzamosan a szalonnát süssük ropogósra.
2. Öntsük le a krumpliról vizet, majd törjük össze. Adjunk hozzá tejet és esetleg egy kis tejfölt, aki szereti és keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a sajtot és kavargassuk addig, amíg a sajt felolvad.
3. Ezután adjuk hozzá a pörcös szalonnát, a metélőhagymát és a szerecsendiót. Igény szerint sózhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése