2013. június 2., vasárnap

Sült zöldségek fetával

Sült zöldségek fetával


Hozzávalók:
- 3 különböző színű kaliforniai paprika
- 2 cukkini
- 1 padlizsán
-2 ek olívaolaj
- só
- bors
- 40 dkg paradicsomos tésztaszósz
- 20 dkg penne
- 10 dkg feta
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 220fokra. A kimagozott és nagyobb darabokra vágott paprikát a hasonló méretűre vágott cukkínivel és padlizsánnal együtt megforgatjuk az olajban, majd sózzuk, borsozzuk, és 20 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a tésztaszószt.
2. A tésztát lobogó vízben al dántére főzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a zöldséges tésztaszószhoz.
3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, majd 2 perc kevergetés után hozzáadjuk a forró tejet. Simára keverjük, hagyjuk besűrűsödni, és sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztát egy sütőedénybe kanalazzuk, ráöntjük a besamelt, rámorzsoljuk a fetát, majd 10 perc alatt arany barnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése