2013. június 3., hétfő

Fokhagymás padlizsánkrém

Fokhagymás padlizsánkrém
















Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 1 tk mustár
- 1-1,5 ek cukor
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
- tejföl

Elkészítés:
1. A padlizsánnak levágjuk a szárát és a végét, megmossuk.
2. Egy alufólián betesszük a sütőbe és 200 fokon addig sütjük, míg teljesen meg nem puhul. Egy villával megnyomkodjuk és ha teljesen behorpad, összeesik, akkor jó. Kb. 25-30 perc.
3. Megvárjuk míg langyosra hűl, kézzel lenyúzzuk a héját.
4. Aprítógépbe tesszük és a felkockázott hagymával, kinyomott fokhagymával pürésítjük.
5. Hozzáadjuk az ecetet vagy citromlevet, mustárt és legnagyobb fokozaton hagyva az aprítót hajszálvékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Akkor jó, ha majonéz sűrűségű lesz.
6. Beletesszük a cukrot, sót, borsot és tejfölt.
7. Jól lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése