2013. július 20., szombat

Juhtúrós szalonnás csirkemell

Juhtúrós szalonnás csirkemell





Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- sonka
- bacon szalonna
- olaj
- 10 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 db tojássárgája

Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre teszünk hagymát, szalonnát és sonkát.
3. Felcsavarjuk, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
4. Kevés fokhagymás olajon megpirítjuk, majd vízzel megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a tekercseket, a visszamaradt zsiradékot elvegyítjük a tejföl, juhtúró és tojássárgája keverékével.
5. A tekercset meglocsoljuk a mártással. Köretnek hagymás krumpli ajánlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése