2014. január 26., vasárnap

Fehérboros Pangasius indiai chilivel

Hozzávalók:
- 40 dkg pangasius
- 1 dl fehérbor
- 1 citromból nyert citromlé
- 8 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- indiai chili ízlés szerint

Elkészítés:
1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon hirtelen kisütjük
2. Ráöntjük a fehérbort, hozzáadjuk a 4 megtisztított, késsel szétnyomott fokhagymát és a citrom kifacsart levét, ezután fedő alatt pároljuk.
3. Közben elkészítjük a fokhagymás pácot: a maradék fokhagymát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és annyi olívaolajt öntünk rá, hogy ellepje.
4. Mikor kész, tálaljuk és a halszeletekre kenjük a fokhagymás pácot és megszórjuk chilivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése