Hozzávalók:
- 100 gr finomra őrölt mandula
- 5 db tojás
- 50 gr eritriol (vagy cukor)
- só
- 70%-os étcsokoládé
- valamilyen gyümölcs lekvár
Elkészítés:
1. Az 5 db tojást szét kell választani és keményre felverni.
A keményre vert habhoz adjunk egy nagy csipet sót majd keverjük hozzá egyesével
a tojások sárgáját is.
2. Óvatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat.
3. A
masszát töltsük habzsákba, sütőpapírra 2,5-3 cm átmérőjű korongokat nyomunk.
4. 170°C-on süssük őket kb. 8 percig, vagy amíg a szélük egy
kissé barnulni nem kezd.
5. A
sütőpapíron hagyjuk őket kihűlni. Mindegyik tetejét alaposan kenjük meg
lekvárral, majd öntsük le őket gőz felett felolvasztott min. 70%-os
étcsokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése