2014. január 25., szombat

Szójaszószos-ötfűszeres Pangasius

Hozzávalók:
- 3 szelet pangasius filé
- 2,5 kk őrölt gyömbér
- 2,5 kk kínai ötfűszerkeverék
- 5-6 ek szójaszósz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 ek méz
- 1 dl tej
- 2 tk vaj
- 2 tk olaj

Elkészítés:
1. A halat felengedjük és lecsöpögtetjük. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, az ötfűszer keveréket, a gyömbért, ízlés szerint a borsot, a mézet, és a fokhagymát is belenyomjuk.
2. Beleforgatjuk a halszeleteket és pár órára a hűtőbe tesszük.
3. Az olaj és a vaj keverékén a halak mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük egy serpenyőben. Sütés közben hozzáadjuk a tejet is. Ha elkészült a hal, beforraljuk a serpenyőben visszamaradt levet mártás sűrűségűre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése