Hozzávalók:
- 3 szelet pangasius filé
- 2,5 kk őrölt gyömbér
- 2,5 kk kínai ötfűszerkeverék
- 5-6 ek szójaszósz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 ek méz
- 1 dl
tej
- 2 tk vaj
- 2 tk olaj
Elkészítés:
1. A
halat felengedjük és lecsöpögtetjük. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, az
ötfűszer keveréket, a gyömbért, ízlés szerint a borsot, a mézet, és a
fokhagymát is belenyomjuk.
2. Beleforgatjuk a halszeleteket és pár órára a hűtőbe tesszük.
3. Az olaj és a vaj keverékén a halak mindkét oldalát pár
perc alatt megsütjük egy serpenyőben. Sütés közben hozzáadjuk a tejet is. Ha
elkészült a hal, beforraljuk a serpenyőben visszamaradt levet mártás
sűrűségűre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése