2012. december 10., hétfő

Adobo csirke

Adobo csirke

 Hozzávallók:
- 1 Kg csirke
- 3 db szárított babérlevél

- 3 ek szójaszósz
- 2 ek ecet (alma vagy borecet)
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1-2 csésze víz
- 1/4 csésze olaj
- 1/2 ek fehér cukor
- só és egész borsszem
 
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban keverd össze a szója szószt a fokhagymával és pácold a csirkével legalább 3 órán keresztül.
2. Tedd fel az olajt a tűzhelyre.
3. Amikor az olaj elég meleg, tedd bele a bepácolt csirkemellet. Mind két oladlát süsd meg körülbelül 5 percig.
4. Öntsd bele a páclevet és add hozzá a vizet. Forrald fel.
5. Add hozzá a száraz babérlevelet és az egész borsszemeket. Lassú tűzön főzd 30 percig, amíg a csirke puha lesz.
6. Add hozzá az ecetet. Kavarás mellett főzd még 10 percig
7. Tedd bele a cukrot és a sót. Kavargasd és vedd le a tűzről.
8. Melegen tálald. Olívabogyós, gombás rizst ajánlok 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése